Loopbaancoach Carla Hendriksen

LOOPBAANCOACH TEAMCOACH CARLA HENDRIKSEN – COACH BIJ VERANDERING

Hoe het begon

Ik ben mijn carrière gestart door een absolute passie te volgen: tuinieren en bloemschikken. Na het doorlopen van de Tuinbouwschool en het behalen van mijn Middenstandsdiploma volgde een razendsnelle carrière die o.a. leidde tot de titel “Nederlands Kampioen Bloemschikken”. Al direct kwam ik op een keerpunt in mijn leven, toen bleek dat ik allergisch werd voor bloemen / stuifmeel. Een fysieke grens die mijn hele leven overhoop haalde. Van passie tot belemmering…

Een nieuwe richting

Vol goede moed en energie volgde ik een HBO opleiding Directiesecretaresse, en ging aan de slag bij een (jawel) boomkwekerij. Als commercieel medewerker groeide ik al snel door in diverse functies, tot ik uiteindelijk werd aangesteld als accountmanager buitendienst. Heerlijk in alle vrijheid, ontmoette ik een diversiteit aan mensen in de meest uiteenlopende bedrijven. Op die manier kon ik niet alleen kennismaken met verschillende ‘succes-niveaus’ maar ook met lenig leiderschap en creatief ondernemerschap. Omdat de harde commerciële wereld me steeds meer tegenstond en ik privé in een scheiding terecht kwam, leerde ik mijn focus te verleggen en verandering te omarmen.

De Lange & Partners

In 2005 vervolgde ik mijn carrière wederom in een geheel nieuwe omgeving: als accountmanager bij De Lange & Partners, een opleidingsbureau met op dat moment 55 medewerkers. Het werken aan menselijke ontwikkeling werd een enorme passie voor me en ik ontmoette er ook mijn huidige echtgenoot. Van accountmanager werd ik opleidingsadviseur (en mede-eigenaar) en in 2007 volgde ik de Coachopleiding aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ik sloot me aan bij o.a. de NOCBO/EMCC en werd geaccrediteerd als senior practitioner coach. Ook werd ik erkend door de St!R en kon ik mij certificeren als e-coach.

Coaching

Verdieping zocht ik daarna in o.a. strategisch coachen, NLP, verlieskunde en authentiek leiderschap. Deze opleidingen gaven me vele nieuwe inzichten en bevestigden mijn openheid voor verandering en het koesteren ervan. Vanaf dit punt vind ik rust, en kan ik mijn talenten inzetten om andere mensen bij te staan in het doorleven van verandering. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om gitaar te spelen, te boetseren en met mijn man in de openlucht Bourgondische maaltijden klaar te maken (outdoor-cooking). Genieten en het hervinden van mijn eigen balans in de nabijheid van mijn kinderen, familie en vrienden.

NU

Het leven gaat er niet over wat je NU hebt, bent of kunt. Het gaat over de groei daartussen: de verandering. Worstel je daarmee? Dan help ik je graag !

Carla Hendriksen – Senior Practitioner Coach

Naast mijn werkzaamheden als coach, ben ik (mede) eigenaar van De Lange & Partners en werk ik graag samen met ondernemend trainer Harry de Lange. Ik ben lid van de gespecialiseerde Nobco Intervisie Noord Nederland (NINN).

Als professioneel coach werk ik volgens de ethische gedragscode van de NOBCO/EMCC. Deze kunt u hier downloaden: http://www.nobco.nl/files/NOBCO-documenten/Internationale_Ethische_Code.pdf

Straight to the core. Carla heeft bij de eerste ontmoeting al door wat ze voor vlees in de kuip heeft en waar het naartoe wil. Het vlees heeft dat dan alleen zelf nog niet helemaal (of helemaal niet) door. Carla loodst je via verrassende zijpaden waar je het benul niet van hebt recht op je doel af. En zodra plaats van bestemming is bereikt denk je: Huh? Waarom was ik daar niet zelf op gekomen. Zo voor de hand liggend. Geweldig. Carla is scherp, vriendelijk confronterend, creatief, empathisch en heeft heel veel verstand van zaken (en mensen blijkbaar). Ze heeft mijn zorgvuldig aangelegde rookgordijnen heel efficiënt weten op te lossen door me letterlijk mee het bos in te nemen.

Wandelcoaching, wie bedenkt nou zoiets! Zoek je iets (nieuws) in je loopbaan? Carla is your man.

Pauline Coppes

Beleidsadviseur Internationale Diensten, Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Carla Hendriksen heeft mij gecoached in een periode waarin ik twijfelde over mijn te volgen verdere loopbaan. Door het stellen van de juiste vragen, het stimuleren van mijn out-of-the-box denken en daarbij vooral naar mijzelf te kijken is Carla Hendriksen erin geslaagd mij op een goed spoor te zetten. Daarbij hebben we breed gekeken naar mogelijkheden en kansen. Ze heeft daarbij een groot inlevingsvermogen laten zien zonder al te veel sturend te worden. Ze stimuleerde mijn eigen kracht en werkinzet en deed regelmatig een appèl op mijn eigen wil. Uiteindelijk werd het mij duidelijk wat ik wilde en waar ik blij van word in mijn werk. Het heeft mij geholpen om lastige keuzes te maken in mijn vakgebied. Ik kan Carla van harte aanbevelen aan mensen en bedrijven die afwegingen over hun toekomst en hun (loopbaan-)keuzes moeten maken.
Hans de Haas

Afdeling Operationele Voorbereiding , Veiligheidsregio Drenthe

De afgelopen zomer heb ik een loopbaan traject gevolgd bij Carla Hendriksen en dat is iets wat ik iedereen aan kan raden. Ik begon er aan met het idee ‘ het zal mij benieuwen en wat heb ik er aan’ maar omdat ik op een dood punt zat dacht ik ‘baat het niet dan schaadt het niet”. Al na het eerste gesprek dacht ik “hé, dit is een slimme vrouw, die komt met opmerkingen en vragen waar ik wat mee kan”. En nu terugkijkend kan ik zeggen dat het traject mij heel erg heeft geholpen met het vinden van een nieuwe weg in mijn werk. Ik heb een beter inzicht in mijzelf, weet beter wat ik wil en heb een plan om dat te bereiken. En boven alles is Carla een erg aardig mens (heeft me zelfs thuis gebracht toen ik bij haar voor de deur de auto op slot had met de sleutels er in…)
Reinder Smith

Producer, Presentator, Regisseur, Programmamaker , RTV Noord

AANGESLOTEN BIJ:

Share This