MIJN EIGENSCHAPPEN

CONSTRUCTIEF

Ik ben constructief kritisch ingesteld. Hierbij probeer ik zonder af te wijken van de werkelijkheid, toch altijd te werken naar een positief groei punt. Bouwen aan een mooiere toekomst is bij mij altijd het uitgangspunt voor een coaching sessie.  Vooruit: dat is de enige richting die je nog iets te brengen heeft. Daarbij kan ik je heel goed helpen, met prikkelende vragen, inspirerende input en een duidelijke regie in onze gesprekken.

BETROKKEN

Coachen is voor mij geen ’trucje’ of houding. Het is een natuurlijk vorm van communiceren die ingezet kan worden als er een klik is tussen de coach en coachee. Pas dan treedt er betrokkenheid op en kan ik je als mens bijstaan in je proces. Zonder betrokkenheid zijn er maniertjes, mèt betrokkenheid is er rapport. Ik ben er oprecht voor mijn cliënten, ik kan mij inleven in de belevingswereld van een ander.

ANALYTISCH & DOORTASTEND

In lange gesprekken en met een grote hoeveelheid informatie is het van belang om de doelen niet uit het oog te verliezen. Ik schep orde in de chaos, ben in staat om vanuit scherpte een analyse te maken en help je daarmee om niet van het pad te geraken. Dit versterkt de output van ons traject en maakt het mogelijk om patronen te herkennen en daarna aan te pakken.

CONTRASTEREND

Om te kunnen sparren of onderwerpen in ‘een ander daglicht’ te stellen, kan ik mij snel en goed verplaatsen in ‘de andere kant van het verhaal’. Door die te ontdekken, kunnen we samen kijken naar oordelen, overtuigingen en oplossingen. Die andere kant geeft een prikkel, brengt energie in het gesprek en bovenal vaak ook lekker veel humor.

HUMORVOL & POSITIEF

Mijn werkruimte onderscheidt zich van een stereotype praktijk. Het is kleurrijk, positief en ik probeer de hele dag zoveel mogelijk te lachen met mijn cliënten. Want verandering is immers goed! Je bent al aan de slag om jezelf te laten groeien, en daarbij kan ik ook nog eens helpen. Altijd een aanleiding voor positiviteit dus.

IMPULS GEVEND

Soms blijf je vanuit patronen en ingeslepen gedragingen vastzitten in een (vicieus) cirkeltje. Dat kan zijn op gedragsniveau, maar ook in gedachten over overtuigingen. Wat ik kan doen op zo’n moment is interveniëren met een nieuwe impuls. Misschien een gedachte die je nog niet kent, of een situatie die we kunnen ontdekken. Het doel? Een verandering van beelden geeft vaak ruimte om te heroverwegen.

SPIRITUALITEIT

Zonder mij bezig te houden met religie en ‘zweverigheid’, zie ik spiritualiteit als uitleg voor zingeving. WAAROM doe ik wat ik doe? Hoe voel ik me daarbij? Wat levert het mij op? Welke impact heb ik op mijn eigen leven, maar ook op dat van anderen? Deze vragen spelen bij veel cliënten op senior-levels, die zich nu eenmaal bewuster en vanuit gedegen wortels willen bezighouden met kruispunten in het leven. Daarbij help ik constructief, door open en eerlijk met elkaar te voelen en praten over de spirituele zingeving.

Share This